Biltema Oppladbart maskinsett 18 V

bt_maskinsett

Til min store skepsis kjøpte jeg et Biltema oppladbart maskinsett på 18V for et par år siden. Prisen var minimal og mine forventninger likeså …. men denne pakka skulle overraske meg stort!

Jeg er tømrer av yrke og vi vil jo helst ha DeWalt, Makita, Bosch, Milwaukee eller Festtool (osv) til våre jobber. Det med god grunn, når ting skal brukes daglig er det viktig at det holder mål. Maskinsettet til Biltema har holdt seg utrolig godt, jeg får fortsatt skrudd ca 30 stk 5 x 100 skruer før batteriet må lades. Dette til tross for at det er NiMH batterier (gammel teknologi) som følger med dette settet.

Drill
Drillen som følger med har et vater på baksiden som skal hjelpe deg å skru skruene inn rett, jeg har personlig aldri brukt dette. Hurtigchuck 1-10mm, dette er litt lite syntes jeg. Maks moment er oppgitt til 26 Nm (til sammenligning så har Dewalt DCD925L2 18 V moment på 55 Nm). Drillen er ikke for tung med sine 1,8 kg og jeg syntes den har fungert flott.

Sirkelsag
Sirkelsagen er den delen av dette maskinsettet jeg er mest fornøyd med. Den fungerer perfekt og har et tynt og fint sagblad som gir pene kutt. Det følger med et pararellanlegg, men dette har jeg ikke brukt stort. Maks sagedybde er 40mm. Tømmer batteriet litt fort.

Bajonettsag
Bajonettsagen er en velfungerende sak, enkelt å bytte blad og jeg syntes den er veldig lett. Det følger med et sagblad på 152mm. Det lønner seg å kjøpe noen lengre, for det kommer du helt sikkert til å få bruk for. Tømmer batteriet litt fort.

Arbeidslampe
Arbeidslampen er helt grei, ikke den sterkeste med sine 10,8W. 180 grader dreibart hode, noe som gjør at den kan stilles inn til di fleste posisjoner.

Det følger med 2 stk batterier, disse lades på ca. 1 time. Kofferten av hardplast som maskinsettet kommer i er meget kjekt, det har hjul og kan bæres som koffert eller trilles som en tralle. Settet fra biltema er blått (og ikke sort som bildet viser, men ellers identisk utseende). Alt i alt er jeg kjempe fornøyd med dette maskinsettet, spesielt sirkelsagen (den gjør nesten hele settet). Den største mangelen er at det kommer med NiMH batterier og ikke Li-ion batterier, syntes jeg. Som sagt så kan det hende jeg var veldig heldig med mitt sett, men foreløpig går fortsatt alle verktøyene etter ca. 2 års bruk.

Produktinformasjon:
Biltema
Oppladbart maskinsett 18 V
www.biltema.no
Pris: 1299,- NOK

Pluss Minus
 • Pris
 • God utforming på verktøyene
 • Veldig god sirkesag
 • Holdbart
 • NiMH batterier
 • Drillen burde vært sterkere
 • Batteriladeren burde vært en hurtiglader
Anmelders karakter: ★★★★☆☆
Brukeres karakter: 0 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 6 (0 votes, average: 0.00 out of 6)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...
Share and Enjoy:
 • Print
 • PDF
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay