Gerber Vise

gerber-vise-openandclosed

Gerber Vise heter denne lille rakkeren som strekker seg 6 cm i lukket tilstand og veier beskjedne 60 gram. Ikke la dette lure deg, Gerber Vise pakker et rimelig arsenal av forskjellige verktøy i sin bittelille forpakkning.

Denne lille tassen inneholder 2 små knivblader (et rett og et taggete), en fil med “stor” stjerne skrutrekker på enden, flaskeåpner med flat skrutrekker på enden, en liten flat skrutrekker, nøkkelring og selvfølgelig tangen med fjær støtte.

Et par irritasjonsmomenter er det ikke til å komme unna, nøkkelringen er plassert rett foran knivbladene. Dette gjør det litt knotete når man skal vippe frem bladene og spesielt knotete når man skal slipe det rette knivbladet skarpt igjen etter bruk. Det er rett og slett ikke mulig å komme til den innerste kanten av knivbladet med en brynje. Eggen på knivbladet var rett ut av esken veldig slu og nærmest ubrukelig, men et par drag på en brynje fikset det problemet.

Det kan være kjekt å vite at jeg fikk knekt tuppen av en fiskekrok (str.  6) med denne bittelille tangen, men jeg tviler på at den er designet for å tåle noe særlige hardere bruk enn det.

Gerber Vise er på ingen måte den samme robuste “verktøy-kassen” man får med f.eks Leatherman Wave, men det skal man heller ikke forvente med den store størrelse -og vekt forskjellen. Jeg liker Gerber Vise, selv om den bærer tegn på lavere kvalitet enn f.eks Leatherman multiverktøy. Den er et lite hendig verktøy som ikke drar buksa av deg med sine beskjedne 60 gram, og den får lett plass i lomma. Dette gjør at den som regel alltid er med.

Det store problemet er imidlertidig kvaliteten, komponentene holdes sammen av 4 små skruer som lett løsner (dette gjør at komponentene blir slerkete og det er vanskelig å stramme skruene siden skruehodene raskt slites). Dette er Gerber Vise sin store svakhet, konstruksjonen og designet er altfor dårlig utført i min mening. Jeg blir ikke helt komfortabel med Gerber Vise ….

Som en vis mann en gang sa til meg: “det beste verktøyet eller kniven, er den du har tilgjengelig”.

Produktinformasjon:
Gerber
Vise
www.outnet.no
Pris: 229,- NOK

Pluss Minus
 • Veldig veldig veldig liten og lett
 • Mange verktøy
 • Funksjonell for lette “jobber”
 • Nøkkelring plassering
 • Dårlig egg på knivbladet fra produsent
 • Veldig dårlig patent for å holde komponentene sammen (kniv bladene, skrutrekker og flaskeåpner)
 • Ingen låsemekanisme på knivbladene
Anmelders karakter: ★★★☆☆☆
Brukeres karakter: 0 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 6 (0 votes, average: 0.00 out of 6)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...
Share and Enjoy:
 • Print
 • PDF
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay