Ukens tips: Tråd fra skogen

20110621_006

Tråd er uvurderlig i mange situasjoner når man er i skogen. Det finnes flere ressurser tilgjengelig, noen tar lenger tid enn andre. Den lange trege metoden (men også den beste) er å ta innerbarken fra nesten hvilket som helst tre (Selje er veldig villig til å gi fra seg bark). Koke dette i noen kullrester og vann, deretter tvinne strimlene sammen i fibrenes naturlige rettning. Vi skal ikke gå i detalj på hvordan dette gjøres her, men heller gi noen tips til noen kjappe måter og få laget mange meter med tråd.

Grantreet har tynne, lange og grunne røtter. Disse blir utmerket tråd og tar veldig kort tid å samle, grav litt ned i jorda rundt et grantre,. Når du har lokalisert en rot i ønsket tykkelse graver du rundt roten ut til hver endre (som regel er det lett å få flere meter med tråd på denne måten), ikke røsk og riv for da vil roten sannsyneligvis ryke. Hvis roten er litt tykk, kan du enkelt splitte den og få 2 deler. Et lite tips når du splitter: når den ene delen blir mye tykkere enn den andre skal du dra litt ekstra nedover i den tykke delen, da vil den gjevne seg ut. Ta tiden til hjelp for å få best resultat.

Brennesle er en annen flott og enkel ressurs som kan brukes for å generere tråd. Plukk brenneslen fra bunnen (undersiden av bladene brenner ikke) og strip av bladene nedenfra og opp. Så kan du knekke stilken på midten og trykke stilken innover fra bunn og topp slik at “barken” skilles ut. Denne kan så enkelt strippes av og brukes som tråd direkte eller om ønskelig tvinnes i fibrenes naturlige rettning for å gi en enda sterke tråd.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay