2011 Flexifoil AH Freestyle 138

flexifoil-hadlow-pro-board-04

Da jeg fikk klørna mine i 2011 modellen av Flexifoil AH Freestyle 138 brettet kjente jeg en god følelse som bredte seg fra fotbladene og oppover bena, alle formene på dette brettet virket som perfekte for freestyle.

Bare så synd at jeg måtte file større hakk i mine Flexifoil Asylum bindinger fra 2010 for å få dem til å passe på brettet (dette er ikke noe problem for noen andre sett med bindinger, bortsett fra de som er formstøpt til en plate slik som Asylum bindingene eller eldre wakeboard boots). Det manglet ca. 2mm på hver side av bindingen for å få festet dem, og dette måtte files ut i bindingen. Grunnen til problemet er at Flexifoil har valgt å gi brettet kun 2 inserts på hver side av hver binding (isteden for normalt 3). Hvorfor de har valgt dette vet jeg ikke, men det kan ha noe med sandwitch konstruksjonen og egenskapene til brettet. Stance-bredden jeg fikk senter til senter på fotstroppene ble 63 cm. Nye wakeboard bindinger med 6″ mellomrom mellom skruehullene vil passe på brettet.

På vannet derimot er brettet en ren fornøyelse å kjøre!  Jeg foretrekker brett som gir meg full kontroll over “gass” pedalen slik at jeg enkelt kan kontrollere farten jeg kjører i ved å bruke mest mulig brettet og minst mulig kiten. Mitt tidligere brett, Flexifoil Hooligan var et godt allaround brett som fungerte bra. Men er i en helt annen klasse for freestyle enn det Flexifoil AH Freestyle 138 er. Det blir som å sammenligne en VW stasjonsvogn mot en Ferrari. Brettet skjærer gjennom vannet som det skulle være smørr, og det føles fantastisk å stå på. Det spruter heller ikke så mye opp i øynene, dette setter jeg pris på. Krysse egenskapene har lidd litt for å få frem de virkelig fokuserte freestyle egenskapene. For det er under freestyle dette brettet virkelig er i sitt element.

Brettet pop’er utrolig lett og med voldsom “slyng” effekt, noe som gjør det veldig enkelt å lande triks. Avhengig av hvor hardt du skjærer brettet når du pop’er, responderer brettet etter dine ønsker. Jeg har rett og slett ikke ord for hvor behagelig det er å gjøre triks med dette brettet, det føles som en naturlig del av kroppen på vannet (nesten som om det alltid har sittet på bena). Kroppens momentum er enkelt å kontrollere med hvor mye du skjærer brettet opp mot vinden før du “poper”.

Finnene var jeg i utgangspunktet litt tvilsom til, de virket litt lange med sine 4 cm. Men finnene hindrer ikke brettet å snu 180 på vannflaten noe som gjør brettet til et utrolig lekent brett. Noe av grunnen til dette kan være kraftige concaven i brettet.

Det er derimot litt vanskelig å kjøre raskt med Flexifoil AH Freestyle brettet, det vil liksom holde et rolig og behagelig tempo selv om kiten trekker godt. Peker du det litt downwind derimot settes farten opp i mot warp-speed. Disse egenskapene er ideele for freestyle kjøring, men kanskje ikke for han som vil kjøre fort og samtidlig holde godt med høyde. Gjennom mine 7 år på vannet er dette desidert det beste brettet jeg har kjørt for freestyle og wakestyle. Virkelig en drøm å kjøre for oss som liker å trikse.

Produktinformasjon:
Flexiofil
Aaron Hadlow Freestyle 138
www.kitebutikken.no
Pris: 3999,- NOK

Pluss Minus
 • Utrolig gode kjøre egenskaper
 • Utmerket “pop” og følelse med brettet
 • Perfekt til freestyle og wakestyle
 • 2010 Asylum bindingene passer ikke
 • Trenger litt mer vind enn andre brett for å fungere optimalt
Anmelders karakter: ★★★★★☆
Brukeres karakter: 0 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 6 (0 votes, average: 0.00 out of 6)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...
Share and Enjoy:
 • Print
 • PDF
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay