Mora Viking 640

2916844_withsheath

Mora er en av mine favoritt produsenter av brukskniver. Dette fordi knivene er til å stole på, skarpe og veldig rimelige. Jeg har tidligere skrevet noen ord om Mora 2000 og her har jeg testet en av de aller billigste Mora knivene man kan få tak i, Mora Viking 640.

Mora Viking 640 er laget av karbonstål og trenger derfor litt vedlikehold etter bruk, spesielt ved bruk rundt saltvann. Pass på å skyll og lagre kniven tørr etter bruk.

Håndtaket er laget av plast, er ca. 11,4 cm langt og har noen detaljer jeg kunne tenke meg å si litt om. Håndtaket har et “lanyard” hull på toppen med fordypninger slik at “lanyarden” ikke skal komme i veien under bruk. Den røde fargen gjør at kniven er lett å se i både snø og skog. Det er noen riller i håndtaket som gjør at grepet er godt i de aller fleste posisjoner man bruker en kniv, samt en tapp helt ytterst mot knivbladet som beskytter fingrene for det sylskarpe knivbladet.

Bladet på kniven er ca 10,7 cm og av karbonstål med en hardhet på 58-60 RC. Eggen har en såkalt “Scandi-grind”, dvs at hver side av bladet er slipt ned til 22,5 grader og møter hverandre for å skape eggen. Dette gjør at det er meget enkelt å slipe kniven. Bladet har også en liten målestokk i centimeter som går fra 0 til 6 cm, kjekt. Bladet er 2mm tykt, noe som gjør det til en fantastisk kniv for lett trearbeid i skogen. Toppen av bladet har en vinkel som gjør at det enkelt kan skrapes gnister fra tennstål ved hjelp av kniven.

Hylstret derimot er et sorgens kapitel, men nå er det tross alt ikke der Mora legger mest energi. Den gjør jobben, men ikke mer enn det.

Er du ute etter en speiderkniv eller brukskniv, får du med Mora Viking 640 virkelig mye kniv for veldig lite penger!

Produktinformasjon:
Mora
Viking 640
www.clasohlson.no
Pris: 39,- NOK

Pluss Minus
 • Godt håndtak
 • Perfekt til lett trearbeid i skogen
 • Centimeter måler på bladet
 • Billig
 • Dårlig slire
Anmelders karakter: ★★★★★½
Brukeres karakter: 0 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 6 (0 votes, average: 0.00 out of 6)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...
Share and Enjoy:
 • Print
 • PDF
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay