Kydex

concealex-big_LRG

Hvis du er full av tiltak og ønsker å lage en egen slire til kniven din eller kanskje en kolbeforhøyer på rifla di, har vi et lite forslag. Kydex heter det, mer informasjon kydex og dets bruksområder kan finnes på Wikipedia.

Kydex plater kan kjøpes på ebay for rundt 10 dollar for en plate på 30 x 30 cm. Jeg har brukt 0.93 størrelse på tingene jeg har laget med kydex. Det som gjør dette materialet så genialt, er hvor enkelt det er å jobbe med. Beskjæres enkelt med en båndsag og slipes for å få en fin finish på kantene, hemmeligheten er at det er formelig i 3D. Alt du trenger er en varmepistol og påføre varmen gjevnt over kydex platen, den er klar til forming når den har fått en myk konsistens. Sett platen i klem eller bøy den med fingrene og etter 10 minutter har den fått sin nye permanente form.

Jeg har laget 1 stk kobleforhøyer av kydex, dette er en reverserende løsning som benytter seg av borrelåsfester (velcro). Likte denne løsningen mye bedre enn den bløte pute-versjonen som er å få kjøpt i butikkene. En guide til hvordan lage denne kolbeforhøyeren finnes på kammeret.no.

Kydex’en har også blitt brukt til å lage en slire, det anbefales på det sterkeste å kjøpe festemateriell på www.usaknifemaker.com eller lignende sider. Det er veldig vanskelig å få et godt resultat med humbug skruer fra biltema. Skal det bli pent burde man bruke maljer og skruer som er skreddersydd for kydex. Slire i kydex resulterer i en veldig god passform for kniven, så den kan bæres opp-ned uten at den sklir ut av slira. Du kan da altså lage en tilpasset slire til kniven din med alt du måtte ønske deg av funksjoner og løsninger. I mitt første forsøk laget jeg en ekstra holder for tennstålet og nok maljehull til å kunne montere sliren i alle mulige posisjoner ved hjelp av paracord.

Dette er bare noen av bruksområdene for kydex, fantasien er det eneste som setter grenser her. Lykke til!

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay