High Peak Walkabout Lavvo

img_-918720425_0

Til mitt 30 års lag bestemte jeg meg for å gå til innkjøp av “High Peak Walkabout” 4-6 personers lavvo.

Det skal sies at “4-6 personer” skal taes med en klype salt, du kan gange dette med 2 for å få antall sitteplasser inne i lavvoen. 4-6 personer begrepet passer bedre til soveplasser. Vi fikk 14 personer inn i lavvoen med et bål i midten. Jeg trenger vel ikke nevne at det ble intimt og koselig.

Duken er vanntett og fin som lovet, men lavvoer har et fundamentalt problem når det kommer til stabilitet i vind. Heldigvis følger det med godt med barduner og stormmatte. Alikevel er jeg litt redd duken kan revne dersom vindkastene er gode nok (kuling). “High Peak Walkabout” har en sammenleggbar stang som brukes for å holde konstruksjonen oppe, det anbefales at du etterfester bardunene etter at stanga er på plass. Et lite triks når vinden står på som verst er å senke stanga til halve høyden, dette vil gjøre lavvoen litt mer stabil i vinden.

Det er ingen luftekanal i bunnen, så dette kan løses ved å sette en vedkubbe mellom bunnduk og selve lavvoduken.

Oppsett av lavvoen er enkelt og greit, bunnduken festes til teltduken ved hjelp av spenner og åpningen er merket. Det er vinduer i selve teltduken med myggnetting (dette hjelper lite hvis luftehatten er av). Det finnes ikke noen fester innvendig til tørkesnor, så her må det nok syes selv.

OBS! Det er viktig å måke duken for snø hvis den settes opp vinterstid, spesielt tung og våt snø. Siden konstruksjonen kun holdes oppe av en stang i midten vil all tyngden presse på et punkt. Dette gjør at duken/topfestene vil revne hvis det kommer for mye vekt på duken.

EDIT

Etter moderat bruk i rundt et års tid (hvor lavvoen har blitt tørket og lagret tørt) revnet pakkposen i overkanten. Kanskje er pakkposen litt liten og stoffet litt spinkelt? Det lønner seg ialle fall å pakke ned lavvoen forsiktig og ikke bare stappe den ned i pakkposen.

Produktinformasjon:
High Peak
Walkabout lavvo
wwww.skittfiske.no
Pris: kr 1999,-
Vekt lavvo: 5,9 kg
Vekt bunnduk: 1,8 kg

Pluss Minus
 • Lett å sette opp
 • Vinduer
 • Topphatt og bunnduk følger med
 • Ingen ekstra bardunplugger
 • Ingen trekk kanaler i gulvet
 • Ingen snorfester inne i lavvoen
Anmelders karakter: ★★★★☆☆
Brukeres karakter: 0 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 6 (0 votes, average: 0.00 out of 6)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...
Share and Enjoy:
 • Print
 • PDF
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay