Bekina Thermolite

Thermolite2

Bekina har her laget et par gummistøvler som ifølge produktbeskrivelsen skal tåle -40 kuldegrader. Produktinformasjonen som oppgis stemmer sjeldent med virkeligheten, og det er også tilfellet her. Jeg er litt usikker på om det er oppgitt med eller uten innersokk, det spiller forsåvidt liten rolle, for uten innersokk bli du fort småkald på føttene.

Det er viktig å kommentere at støvlene i seg selv fungerer greit i -15 uten innersokk i korte perioder, men står du ute i mer enn 2,5 timers tid kommer du til å bli kald på føttene.

Bare glem å bruke disse hvis kvikksølvet har krøpet under -30 kalde selv med innersokk. Etter 3 timer i -20 med føttene pakket inn i dobbelt lag med ull kunne jeg konstatere at jeg var kald, skikkelig kald på totelittene. Grunnen er egentlig ganske enkel, gummi er som en magnet på kulda (selv denne som er laget med en PU gummi med masse luftbobler for bedre isolasjon). Et annet problem med gummi er at det blir veldig tett, og svette blir ikke transportert ut av støvlen. Noe som vil gjøre deg våt til skinnet av egen svette hvis du er litt aktiv.

Hvis du derimot skal på isfiske, eller sitte på elgpost hvor aktivitets nivået er lavt, er disse støvlene glimmrende. Men husk for alle del å kjøpe innersokken i fiberpels som kan settes inn i støvelen, den koster 169,- kroner pr. par og er verdt hvert øre.

Støvlene er også ganske overdimmensjonerte og “klumpete” å gå med, ikke minst på grunn av den enorme undersålen. Noe som fører oss over på neste punkt, disse sålene skal være der for å gi skoene god gripe-evne på snø og is. I snø er det godt grep, så fort du kommer over på skare eller isete forhold holder ikke grepet noe særlig.

Produktinformasjon:
Bekina
Thermolite
www.metarek.no
Pris: kr 874,- (uten innersokk)
Vekt: 2560 gram (størrelse 42/par)

Pluss Minus
 • Gummistøvel og vinterstøvel
 • Gode ved lav aktivitet
 • Tåvern
 • Klumpete
 • Begrenset bruksområdet
Anmelders karakter: ★★★½☆☆
Brukeres karakter: 0 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 6 (0 votes, average: 0.00 out of 6)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...
Share and Enjoy:
 • Print
 • PDF
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • Blogplay