Mystery Rach Metcalf

metcalf-hero-lrg

Ryggsekk har alltid vært en litt vrien sak for meg, ikke har jeg fått dem til å passe helt, og når lasten har blitt stor så har jeg hatt vondt i både skuldre og hofter. Dagstur-sekken min ble litt i minste laget da jeg og to små skulle ut på tur i skog og mark, så da måtte jeg se meg etter et alternativ.

Etter ganske intens søken fant jeg tilslutt et firma kalt “Mystery Ranch” som visstnok syr sekkene lokalt i USA og har et rykte på seg for å lage “bombproofe” sekker. I deres sortimang fant jeg “Metcalf”-baggen som var en del av deres NICE-serie. NICE er da et ekstern-ramme system som gir deg mulighet til å bruke flere forskjellige bagger utifra behov. Dette konseptet likte jeg godt! Selve rammen er ganske kostbar, men når den først er kjøpt skal det i prinsippet ikke være nødvendig å kjøpe annet en alternative bagger for å utfylle dine ryggsekk behov.

Da sekken kom ble jeg blåst av banen … tror jeg aldri har vært borti noe mer gjennomført produkt. NICE rammen ble konfigurert til å passe meg etter instruksjoner fra MR. Metcalf-baggen er en såkalt “toploader”, noe som betyr at alt som skal i baggen stappes nedi fra toppen. Men det er også en glidelås som går langs hele lengden av sekken som gjør at du enkelt kan komme til det som ligger på bunnen uten å ta ut alt som er i sekken.

Sekken rommer ca. 70 liter + ca. 20 liter i det avtagbare lokket som også kan brukes som dagtursekk. Som dagstursekk finner jeg den helt grei, men når det begynner å bli noen kilo i den syntes jeg den blir ukomfortabel pga. sitt design. Den er delt i midten noe som gjør at det er 2 punkter som treffer ryggen, noe som gjør den ukomfortabel som dagstursekk med 6kg i, men genial som lokk på hovedsekken. Jeg har modifisert lokket litt ved å legge på 2 horisontale kompresjons stropper slik at jeg kan feste ski, vanntett pakksekk, sovepose, hengekøye eller annet på den. Dette gjør at mer av lokket treffer ryggen når den brukes som sekk, noe som igjenn bedrer komforen.

20150315_133234

En annen genial funksjon, er muligheten til å dra selve baggen ut og putte noe mellom sekken og rammen. Denne funksjonen har blitt flittig brukt, og kan brukes til alt fra å frakte jaktbyttet ut av skogen til å ha vanntette pakkposer med klær til 2 barn og 1 samboer, eller hele overnattings-systemet ditt med soveposer, telt og duker. Denne funksjonen elsker jeg!

Det er totalt 10 kompressjonsstropper på sekken, 2 på hver side, 2 på midten og 2 over toppen, 2 over bunnen. Dette gjør at du kan stroppe ned nesten hva som helst på sekken uten problemer. Dette gjør også at sekken kan stroppes ned til veldig liten av sin egentlige “enorme” størrelse. Faktisk så mye at den kan brukes som en dagstursekk uten lokk og hoftebelter hvis det er ønskelig. Den er dog litt tung som dagstursekk.

Innvendig skulle jeg kanskje ønske det var litt mer organisering, det er en enkelt zip-lomme på fronten av sekken og en enkelt lomme mot ryggen som er tilregnet en vannblære. På den nye versjonen (2015) er det også en zip-lomme på utsiden av selve baggen.

Denne sekken har vært med på alt fra enkle overnattinger, til flere dager, jaktturer, samt familieturer hvor jeg får med alt til alle i en enkelt sekk.

Etter 1 års god bruk, ser den ut til å holde veldig bra. Ingen sømmer er revnet, ingen spenner sprekt, og ingen revner i stoffet. Den sitter godt på ryggen min, og føles god å gå med. Det er viktig å pakke riktig, slik at ikke alle tunge ting blir liggende på toppen. Når sekken er fullstappet kan den da bli litt vinglete.

Produktinformasjon:
Mystery Ranch
Metcalf
mysteryranch.com
Ca. 4500,- NOK (ca. 2000,- er NICE-rammen)

Anmelders karakter: ★★★★★☆
Brukeres karakter: 0 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 6 (0 votes, average: 0.00 out of 6)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...
Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay