DD Frontline Hengekøye

DD_Frontline_Hammock_Green_03

Jeg trodde jeg hadde ligget i hengekøye før, og jeg trodde jeg hadde kost meg veldig. Jeg hadde det, og jeg hadde kost meg. Men “DD hammnocks” er i en helt annen liga enn min gamle 10 dollars hengekøye fra Ebay. Ikke bare er den fantastisk god å ligge i, den har også mange smarte finesser som gjør livet som hengekøye-camper fint å leve.

Jeg kjøpte et sett fra DD som inkluderte: 3×3 tarp, Frontline hammock, og Bergen ryggsekk. Alle har fått sin egen test og kan leses her på utstyrstest.no.

Frontline hengekøyen ble valgt fordi den har et dobbelt stoff lag i bunnen som er vanntett. Her kan man f.eks legge et liggeunderlag, eller min personlige favoritt: stappe en søpplesekk full med granbar (søpplesekken for å skåne stoffet og stumpen mot di spisse barnålene). Dette dobble vanntette laget sammen med et forankringspunkt i hvert hjørne gjør at hengekøyen også kan bli et flott lite koselig telt med plass til 2. Da burde man ha en egen duk over eller rundt hengekøyen for å hindre at man blir våt hvis himmelen skulle åpne seg.

Hengekøyen er lett å henge opp rett ut av boksen, men den kan gjøres enklere, lettere og bedre ved å benytte seg av andre alternativer slik som “whooopie-slings” e.l.

Myggnett kommer som standardutstyr og kommer med 2 små stenger som gjør at nettet ikke ligger og dupper i ansiktet ditt når du prøver å slappe av. Et smart lite triks er å knyte et par av bungee-trådene i hver sin side på toppen av nettet som gjør at du kan henge opp nettet uten å lage en såkalt “ridgeline”.

Jeg er 189cm høy på sokkelessen, og har ikke noe problem med komforten i DD Frontline hengekøyen. Den er god å ligge på ryggen og god å ligge på siden.  På innsiden av hengekøyen er det 1 liten lomme i hver ende, slik at man kan legge små kjekke ting der (f.eks en hodelykt til en do-tur midt på natta?).

Har testet denne hengekøyen i litt over 1 år, den har gitt meg mange flotte netter og jeg har ikke mye å utsette på hammock-camping. Vinteren holder jeg meg unna, da jeg ikke har en såkalt “undercuilt” (som har som hovedoppgave å gjøre luftstrømmen under hengekøyen stillestående og isolere ryggen).

Størrelse: 2.7m x 1.4m (komfortabel for folk opptil 195cm og 150kg)
Farger: OD, Coyote Brown, Jet Black, Maroon Red
Vekt: 860g (kun hengekøye)
Inkluderer: 10m webbing (200g), 2×2m bungee tråd, 2 stenger, stuff-sekk.

Produktinformasjon:
DD Hammocks
Frontline
Draut
798,- NOK

Anmelders karakter: ★★★★★½
Brukeres karakter: 0 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 60 votes, average: 0.00 out of 6 (0 votes, average: 0.00 out of 6)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...
Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • Blogplay